Χωρίς κατηγορία
Γήρανση εγκεφάλου: 6 τροφές για μυαλό «ξυράφι»
Η κληρονομικότητα και η άσκηση είναι δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο για την εκδήλωση άνοιας και Αλτσχάιμερ.
Ένας άλλος, εξίσου σημαντικός παράγοντας, είναι η διατροφή. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει την αξία συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην καλύτερη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη.
Φλαβονόλες & κακάο
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να «φρεναριστεί», αλλά ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
-
ΚΡΉΤΗ1 ημέρα πριν
Αυτά είναι τα Κρητικά Πασχαλινά έθιμα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Τέμπη: Καταγγελία «βόμβα» από τον πατέρα των διδύμων – «Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Το Ρέθυμνο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα!
-
XANIA2 ημέρες πριν
Κρήτη: Νεκρός μοτοσυκλετιστής σε νέο τροχαίο – 4 νεκροί σε μια εβδομάδα