Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Βρήκαν σε… φράγμα 13 εκατ. ευρώ σε 500άρικα !

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, συνολικού ύψους 13 εκατομμυρίων, εντοπίστηκαν  από βατραχανθρώπους στον βυθό ενός… φράγματος! Τα χαρτονομίσματα ήταν σχεδόν κολλαριστά αλλά πολύ γρήγορα τράβηξαν την προσοχή των πιο έμπειρων για το κατά πόσο ήταν γνήσια ή πλαστά.

Το συμβάν έγινε στη νότια Βουλγαρία, και τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ. Δυστυχώς όμως για όσους νόμιζαν ότι έκαναν την τύχη τους τα χαρτονομίσματα ήταν πλαστά!

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις πλαστών ευρώ στη χώρα. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι τα χαρτονομίσματα, πολλά από τα οποία ήταν ακόμη άκοπα, ήταν “πολύ καλής ποιότητας”.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε πρόσφατα να σταματήσει να τυπώνει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ επειδή χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ωστόσο παραμένουν στην κυκλοφορία όσα είχαν ήδη τυπωθεί.

Τις τελευταίες ημέρες συνελήφθη στην περιοχή του Πλόβντιβ, μαζί με δύο άλλα άτομα, ένας παραχαράκτης ο οποίος αποκάλυψε στην αστυνομία ότι τα άκοπα φύλλα των εκτυπωμένων χαρτονομισμάτων είχαν ριχθεί στο φράγμα Μέτσκα λίγο πριν την έφοδο των αρχών στο τυπογραφείο. Μετά την ανάκτησή τους, οι αστυνομικοί τα άπλωσαν για να… στεγνώσουν.

Από τις αρχές του έτους οι αρχές της Βουλγαρίας, σε συνεργασία με τη Europol, εντόπισαν τρία τυπογραφεία που εκτύπωναν πλαστά χαρτονομίσματα, στα βόρεια της χώρας.

Πηγή:economy365

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ