Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

Κόσμος

Ένα ρολόι έργο τέχνης στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ | ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν σας έλεγαν πώς υπάρχει ένα ρολόι διαφορετικό από όλα τα άλλα, στο οποίο κάθε λεπτό ο δείκτης του εξαφανίζεται και σβήνεται και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου εμφανίζεται και πάλι, πιθανώς να μην το πιστεύατε.

Κι όμως, ένα τέτοιο ρολόι εμπνεύστηκε και παρουσίασε ο Ολλανδός σχεδιαστής Maarten Baas στο αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ.

thehomeissue_(clock)01

Το ζωντανό ρολόι του αεροδρομίου του Άμστερνταμ!

Θέλοντας να φτιάξει ένα έργο τέχνης που να παρουσιάζεται σε πραγματικό χρόνο, σχεδίασε και κατασκεύασε ένα γιγάντιο ρολόι σε αρχέτυπη μορφή, μέσα σε ένα γιγάντιο, ατσάλινο κουτί, τοποθετημένο σε 3 μέτρα ύψος στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, όπου πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι περνούν από εκεί και μπορούν να το θαυμάσουν.

thehomeissue_(clock)03

Πλήθη κόσμου χαζεύουν τον καλλιτέχνη που ζωγραφίζει την ώρα που περνά!

Στην παρουσίαση του έργου του ο ίδιος ο Maarten Baas, ζωγραφίζει με μαύρο χρώμα και με τη βοήθεια ενός ρόλερ, τους δείκτες, ενώ κάθε λεπτό που περνά σβήνει τον κάθε δείκτη και τον ξαναζωγραφίζει στη σωστή θέση.

thehomeissue_(clock)02

Με μαύρο χρώμα ζωγραφίζει ξανά και ξανά κάθε δείκτη ανά λεπτό.

Σχηματίζοντας, έτσι, τους δείκτες λεπτό προς λεπτό συνολικά για 12 ώρες και εντυπωσιάζοντας όσους βρίσκονται εκεί για να τον παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο να «ζωγραφίζει» την ώρα, ο ίδιος προτίμησε να φορέσει συμβολικά μια μπλε, ολόσωμη φόρμα εργασίας, για να τιμήσει έτσι κάθε απρόσωπο υπάλληλο του αεροδρομίου που εργάζεται σκληρά για την ομαλή λειτουργία του και για την καθαριότητά του.

thehomeissue_(clock)04

Η μπλε στολή που φορά συμβολίζει και τιμά κάθε εργαζόμενο του αεροδρομίου.

Αν προσέξετε καλά την κατασκευή του, θα δείτε ότι υπάρχει και μια σκάλα και μια πόρτα, οι οποίες του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό του ρολογιού. Θέλει με αυτόν τον τρόπο να δώσει την αίσθηση ενός φανταστικού μονοπατιού που οδηγεί προς τα επάνω και να κάνει το όλο αποτέλεσμα ακόμα πιο σουρεαλιστικό.

thehomeissue_(clock)05

Εντυπωσιασμένοι οι περαστικοί πάγωναν τον χρόνο βγάζοντας φωτογραφίες.

Όσοι βρέθηκαν από κοντά, σε αντίθεση με τον καλλιτέχνη που δείχνει σε πραγματικό χρόνο και διάρκεια το πέρασμα της ώρας και κάθε λεπτού που δεν γυρνάει πίσω, προσπάθησαν να παγώσουν τη στιγμή και να αιχμαλωτίσουν τον χρόνο βγάζοντας φωτογραφίες, τις οποίες και μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Πηγή: spirossoulis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ